vineri, 24 decembrie 2010

Cel mai frumos Craciun.

Mergea fara directie,paltonul gros si scortos ii era mare dar era mai bine asa,incapeau pe dedesupt mai multe haine care faceau ca frigul sa se strecoare mai greu...
Bocancii gasiti la container erau imblaniti si asta ii lumina chipul,poate cineva i-a pus acolo special sa fie gasiti si considerati un cadou de craciun.
Grija noptii nu o mai avea de mult,stia ca daca purta haine cat de cat curate cei din gara vor inchide ochii cateva ore si va putea dormi putin acolo.
Avea sentimentul ca fericirea i se strecoara in suflet iar pasii erau parca mai veseli,azi e ajunul Craciunului.A renuntat sa mai bata la usi,ii era rusine,nu a ascultat sfaturile celorlati oamenii ai strazi conform carora nici o mana intinsa fara o poveste nu primeste nimic,se mira ca mai era in viata,avea zile intregi in care nu manca nimic,rar se mai gasea ceva comestibil la containere.
Traia cu povesti pe care le-a citit cu multa vreme in urma,in perioada dinainte sa paraseasca casa de copii,fericirea era ceva neobisnuit si semana cu un mar intreg gasit in tomberon.
Dar asta seara simtea fericirea fara ca marul sa existe,isi simtea sufletul plin de ceva necunoscut si placut.Mai avea putin si trecea pe langa placintaria frumos mirositoare unde din cand in cand o doamna grasa si rosie la fata ii daruia cate o placinta avand grija sa fie vazuta de trecatori,daca strada era goala doamna nu-i arunca nici macar o privire.Ajungand in dreptul placintariei observa ca era coada,erau multe persoane care asteptau sa-si cumpere placinte calde,se trase intr-un colt si astepta,cu siguranta doamna nu-i va observa prezenta avand atatia clienti.Aproape atipi,se lasa pe vine si astepta ca geamul ghiseului sa se elibereze,mirosul era putin schimbat iar doamna cea rosie la fata purta o scufa rosie si zambea mai mult ca oricand....adormi.
Simti o durere crunta la cap,auzi rasete si vazu un bocanc cum i se apropie de fata,impactul a fost atat de neasteptat incat simti cum lumea se invarte,ceva caldut si lipicios i se prelingea pe fata...
-Ba da' cersetoru' asta e chiar smecher,se preface ca e rezistent!
-Coaie da' sa-i dau eu una ca mi-a spart sticla...
Rasetele celor doi indivizi ii zgariau creierul si incerca sa fuga,aluneca si din nou simti bocancul in stomac....
-Ba da' e baiat sau fata?
-Mai da-i una si hai sa mergem,ne ia drecu' garda si nu mai ajungem la chef..
Din nou o lovitura in stomac,parca mai moale,chiar daca i-a schimbat pozitia si i-a ridicat trupul cativa centimetrii realiza ca durerea disparuse,cimentul inghetat nu-i mai dacea frig iar sangele era chiar bun la gust,privea geamul placintariei,era inchis si inauntru intuneric....adormi.
Se trezi intr-un pat mare si alb,pereti albi,cearceafuri curate si un miros ciudat.Se auzeau pasii unei doamne,zgomot sec si puternic de tocuri,usa se deschise...
-Ce domnisoara cuminte avem noi aici!
-....eu?!
-Da,dumneavoastra!cum va simtiti dupa accident?ma bucur sa va vad treaza dupa o luna de coma...
-...o luna de...
-Nu va obositi va rog,lucrurile dumneavoastra sunt in cutia de la capatul patului,daca aveti nevoie de orice va rog sa apasati acest buton rosu.Daca puteti manca in 5 minute va va fi servita masa...domnul si doamna care v-au gasit vor fi anuntati ca va-ti trezit.
-....cine sunt ei?
-Sau prezentat ca fiind prietenii dumneavoastra,zilnic se intereseaza de evolutia recuperarii,sunt sigura ca o sa vina in cea mai mare graba!
Doamna in alb iesi afara,caldura din pat era neobisnuit de ....calda.
-...este cel mai frumos Craciun...isi spuse zambind....

3 comentarii: