marți, 7 decembrie 2010

Ioana-vanzatoare supermarket

Ioana-vanzatoare supermarket

A terminat Facultatea de drept Bucuresti,pe primele locuri,a terminat cu brio si masterul.
In urma cu patru ani l-a cunoscut pe Marius,proaspat absolvent la teologie . In in urma cu trei ani s-au casatorit si locuiesc impreuna cu parintii Ioanei .
Ioana a muncit si in timpul facultatii,s-a intretinut singura,in familie doar mama ei muncea iar tatal era pensionar pe caz de boala si alcoolist, iar fratele mai mic inca licean , a fost nevoita sa muncesca in toti anii de studiu .
Anii de facultate au fost un chin , problema banilor plutea zilnic deasupra capului Ioanei,a crezut ca terminand facultatea drama ei se va sfarsi,nu a fost asa.Si-a gasit de munca la Judecatoria sectorului 5 din Bucuresti,mai avea nevoie doar de cei 3000 euro spaga si era ca si angajata pe un salariu de incepator.....
A ramas angajata la supermarketul unde lucra si in timpul facultatii.
Marius terminand si el facultatea s-a lovit de aceeasi problema ca si Ioana,ptr a fi preot in Bucuresti nu ai nevoie doar de note mari si credinta,mai ai nevoie si de bani,mai multi decat in cazul Ioanei , alternativa ar fi fost sa devina preot intr-un sat din moldova . Marius a explicat problema lui inaltelor fete bisericesti , nu putea merge intr-un sat indepartat , asta ar fi insemnat o tragedie pentru Ioana care a terminat facultatea printre primii sa devina cel mult vanzatoare la alimentara satului .
S-a angajat paznic , salariu mic si sperante mari , inaltele fete bisericesti i-au promis ca se va gasi o solutie la problema lui , trebuie doar sa aiba rabdare daca nu are bani . Au trecut cativa ani de atunci , Marius inca e optimist.
In urma cu trei luni Ioana a ramas gravida , Marius nici nu a vrut sa auda de avort . Locuiesc intr-o garsoniera , mama , tata , fratele mai mic , Ioana si Marius . Ioana un fost student model pentru ceilalti , ambitioasa si mereu vesela , harnica si optimista . Marius a terminat si el Teologia printre primii , are o credinta foarte puternica si inca traieste cu impresia ca Dumnezeu ii va deschide drumul , inca asteapta solutia promisa in urma cu multi ani de catre inaltele fete bisericesti , atat el cat si Ioana muncesc si abia se descurca cu banii de pe o zi pe alta , care va fi viitorul acestori tineri?care de fapt sunt.....un exemplu pentru societate .
Am fost rugat sa scriu ceva despre viitorul copilului Ioanei , nu pot , imi pare rau.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu